Oklart om de fossila bränslena kommer att ta slut!

Länge har det alarmistiska budskapet predikats att de fossila bränslena, olja och kol, en dag kommer att ta slut. Dessa kvantiteter är ändliga, har det hetat från domedagsprofeterna. Men Gösta Walin, professor emeritus i oceanografi vid Göteborgs universitet, berättar för oss i en artikel på Newsmill att det inte med nödvändighet är så:

Förmodligen kommer man i framtiden att finna möjligheter att berika atmosfären med koldioxid på andra sätt när eller om förbränningen av fossila bränslen blir avsevärt lägre.

(Min emfas.)

Ja, han säger också ”berika atmosfären med koldioxid”, ty Walin tillhör de klimatskeptiker som ser koldioxid som självaste livets gas; ju mer desto bättre.

Antydningen om oändlig tillgång till fossila bränslen är fullt logisk utifrån det resonemang som Walin för i artikeln, som är ungefär: det har hittils bara blivit bättre här på jorden, och varje gång tidigare då någon har varnat för att något dåligt ska hända, så har det inte hänt, och därmed kommer det bara att fortsätta bli bättre. ”Klimathotsalarmismen” är därmed a priori falsk.

Annonser

Ett svar till “Oklart om de fossila bränslena kommer att ta slut!

  1. Kristian Grönqvist

    Kunde inte låta bli att kommentera artikeln på ”The Climate Scam” , eftersom den bloggen är begåvad med en massa människor, som har samma uppfattning om matematik. Kanske är det de klena matematiska kraven på gymnasiet som slår igenom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s